HOT Beer - шаблон joomla Авто

A fiatal búza friss leve természetes vitaminokat, ásványi anyagokat, enzimeket és klorofillt tartalmaz.

  • Tartalmazza az összes ismert ásványi anyagot, amelyre a szervezetünknek szüksége van.
  • Tökéletes fehérjeforrás: az összes esszenciális aminosav a megfelelő arányban lelhető fel benne.
  • Az egyik leggazdagabb A- és C- vitamin forrás. Egyenlő arányban gazdag E-, F-, K-, és B- vitaminokban.
  • Enzimek sokasága, amelyek az emberi szervezetben lejátszódó percenkénti sokmillió biokémiai reakciót vezénylik és ellenőrzik. A búzafűlé magas enzimtartalma miatt azonnal reakcióba lép a mérgekkel, és a gyomorban összegyűlt nyálkával.
  • Klorofill, amely a növények napenergia hasznosításának anyagi eredménye. Szerepe a növényen belül az, hogy szén-dioxidot vesz fel, és oxigént ad le, miközben ATP-t termel , amely a biológiai folyamatok kémiai energiaforrása. Molekulaszerkezetét tekintve nagy a hasonlóság a vér hemoglobinjának szerkezetével, amely viszont oxigént vesz fel, amit a sejtekbe juttat, és onnan szén-dioxidot szállít a tüdőbe. Ezért születhetnek azok a megfogalmazások,
  • hogy „a klorofill folyékony oxigén”, vagy hogy „a klorofill tisztítja, újítja a vért”
  • Jelentős a B17 tartalma, amely a tudós és kutató körökben elismert, hogy a normál sejtek befolyásolása nélkül rombolja szét a ráksejteket.

Összetevőinek felsorolásából is következik a széleskörű alkalmazhatósága, de hozzáférhetőségének nehézségei miatt elsősorban a rákellenes alkotóelemeiről vált híressé

  • Segít az immunrendszer felépítésében, megerősítésében
  • Bél-, emésztési, méregtelenítési, problémák esetén segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Megsemmisíti a kórokozó baktériumokat, és segít visszaállítani a hasznos baktériumok egyensúlyát a belekben, amely folyamat lényeges az egészséges immunrendszer érdekében
  • Súlyfelesleg folyamatos leadása
  • Normális széklet
  • Életerő
  • Kisebb fáradékonyság
  • Nagyobb munkabírás
  • Betegségekkel szembeni nagyobb ellenállás
  • Magas klorofilltartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a - gyulladások megszüntetésében komoly szerepe van

Klorofill

A búzafű egyik legfontosabb hatóanyaga a klorofill, melyet nevezhetünk a növények "vérének" is. A klorofill az szabad szemmel nem látható molekuláris anyag a növényekben, mely a fotoszintézisért felelős. A fotoszintézis során a növények a Napból származó fényenergia felhasználásával szerves vegyületeket állítanak elő. A világon minden élet ettől a folyamattól függ, hiszen a táplálékunk egy része és a levegőben található oxigénünk is ennek a folyamatnak az eredménye.

Hogy miért is fontos a klorofill a szervezetünknek - a már említett dolgokon túl? A klorofill molekuláris szinten majdhogynem megegyezik az emberi vérrel. Ez az oka annak, hogy a zöld növényekkel (pl.: spenót, sóska) eredményesen kezelhető a vérszegénység is.

  • Erősíti a sejteket, méregteleníti a májat, a szennyezést okozó elemeket gátolja. A test minden sejtjének energiát és tápanyagot szállít a véráram útján.
  • Klorofill tartalma miatt dúsítja a vérünket oxigénnel, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe van.

Vitaminok 

A búzafű leve sok A-, B1-, B2-, B3-, B5-, B6-, B10- és E-vitamint tartalmaz.

  • Jelentős a B-17 tartalma. A mai átlagos étrend kb. 400-szor kevesebb B-17 vitamint tartalmaz, mint a természetes népek étrendje, ahol a rák előfordulása igen-igen alacsony. A búzafűlé az egyik leggazdagabb A- és C-vitamin forrás. Majdnem annyi C-vitamint tartalmaz, mint a citromfélék, többet a szokványos zöldségeknél. A C-vitamin fontos a bőr, fogak, íny, szem, izmok, ízületek épségéhez.
  • Egyenlő arányban gazdag F-, K- vitaminokban. 
  • Több A-vitamint tartalmaz, mint a zöld saláták, gyümölcsök. Fontos a normális növekedéshez, a jó látáshoz és szaporodáshoz. A B-vitamin energiát ad, támogatja az idegrendszert és az emésztőrendszert. Az agy és a test szabályos fejlődéséhez, valamint a mellékvese működéséhez szükséges. Az E-vitamin zsírban oldódó vitamin, antioxidáns hatása elismert, védi a szívet. Elegendő E- vitamin nélkül izomsorvadás jön létre.

Enzimek 

A búzafűlében található enzimek aktív összetevői többek között tisztítják a vért, semlegesítik a sejtekben tárolt mérgeket. Ha ezeknek az enzimeknek a mennyisége hanyatlik, az egyenlő az öregedéssel és/vagy különböző betegségek kialakulásával.

  • Antioxidánsok: szükségesek a sejtlégzéshez, megkötik a szabadgyököket. (A szabadgyököket a kutatások összefüggésbe hozták szinte valamennyi civilizációs betegséggel; pl.: különböző rákos megbetegedések, korai öregedés, szívbetegségek.)
  • Citokróm-oxidáz: egyfajta antioxidáns, mely alátámasztja a sejtlégzést
  • Amiláz: elősegíti az emésztést, nagy szerepe van főleg a keményítők lebontásában
  • Lipáz: zsírbontó enzim
  • SOD (szuper-oxid-diszmutáz): valamennyi sejtben megtalálható, fékezi a sejtöregedést.

Aminosavak

A fehérjék úgynevezett aminosavakból állnak. A víz mellett a fehérje a legbőségesebb tápanyag a testben. A test szárazanyag tartalmának több mint 50 % fehérje, tehát elmondhatjuk, hogy egy igen jelentős építőköve az emberi szervezetnek. Az aminosavak egyenesen a vérben szívódnak fel - itt semlegesítik a mérgező elemeket (pl.: nikotin, higany, stb.) úgy hogy átváltoztatják őket oldhatatlan sókká.

Az aminosavak felelősek a sejtutánpótlásért, a hormontermeléstől kezdve az izmok, a vér és egyéb szervek felépítéséig. A testünk csak az elfogyasztott fehérjékből tud újabb sejteket szintetizálni. Felelősek még az immunrendszer működéséért, a jó májműködéséért, a sejtek regenerálódásáért. Akárcsak egy aminosav hiánya is allergiát, kevés energiát, idő előtti öregedést eredményezhet! Allergiás tünetek és betegségek teljes visszafordulását és gyógyulását eredményezi, ha a hiányzó aminosavat pótolni tudjuk a szervezet számára megfelelő mennyiségben. (Teljesen mindegy, hogy milyen jellegű allergiáról van szó: fém-, vagy pollen-, egyéb allergia.)

Ásványi anyagok

Legalább olyan fontosak, mint a vitaminok. Jó karban tartják csontjainkat, fogainkat, védik az anyagcsere funkciókat, a vér pH értékét lúgosítják a magnéziumnak, káliumnak és kalciumnak köszönhetően. A búzafűlében bőven található vas, mely a vvt-k kialakulásához szükséges, hiánya vérszegénységet okoz.

  • Nátrium: segíti az emésztést, a kiválasztást. Szabályozza a folyadékmennyiséget a testben, a vízháztartást.
  • Magnézium: A jó izomműködés és a belek épsége miatt fontos. A csontok és a fogak egyik alkotóeleme.
  • Nyomelemek: pl.: szelén: rákellenes tulajdonságai miatt vizsgálják.
  • Cink: Hajnövekedés, májfunkció, fehérje szintézis miatt fontos.

 

 

Elérhetőségek

Rábaközi Búzafűlé
Rendelés telefonon: 0630/9-699-689
buzafule.rabakoz@gmail.com
www.rabakozibuzafule.hu

Facebook